torsdag 17. mars 2011

En smak av Thailand og grønne fingre

En perfekt fridag idag, når Erik kom hjem etter en ukes fravær. Litt yatzy, kos og hvile - og så ut av dørene for å handle inn til vårens og sommerens felles prosjekt - kjøkkenhage. På Plantasjen fikk vi tak i det vi trengte for en liten testrunde, og har i første omgang nå plantet gule og røde cherrytomater. Disse bør plantes inne i mars/april, og kan plantes ute når sommeren kommer litt nærmere. Spiretiden er 2-3 uker, så dette blir veldig spennende å følge med på. Et perfekt og morsomt prosjekt, og absolutt ikke værst å betale under 200 kr for en slik "startpakke" vi kjøpte idag. Anbefales! Tenk så deilig med frodige, fargerike og saftige cherrytomater på verandaen! Til neste planterunde har jeg tenkt på blant annet lavendel, persille, sukkererter og gressløk.

Ble sen middag på oss, og hva passer vel da bedre enn suppe? Erik har lært meg å lage Thailandsk suppe fra bunn av, og den er bare så UTROLIG god og spicy - og tar overhodet ikke så lang tid! Til 2-3 personer trenger du (i riktig rekkefølge);

Del 1:
Ca 1-1,5 liter vann
1 terning hønsebuljong                                                            
1 ts madras curry (sterk karri)   
0,5 -1 ts haldi (gurkemeie)
2 poteter i terninger
2 stilker sitrongress, hvor du knuser "bunnen" (tas ut før servering)
1 hakket chili uten frø (pass på at den ikke er for sterk....)
Hakket, fersk ingefær (ca en lillefingerlengde)
1/2 hvitløksfedd, hakket
1 ss fiskesaus (thailandsk fiskesaus kjøpt på utelandske forretninger er det aller beste)
1/2 ss soyasaus

Del 2:
2 stk kyllingfilèt i terninger                                           
Vårløk
Brokkoli
Paprika i terninger eller hele cherrytomater
1 boks kokosmelk

La vannet med buljongen stå på platen og småkoke mens du steg for steg tilsetter de øvrige ingrediensene. Smak underveis.  Del 1 utgjør basisen i suppa, mens del 2 med grønnsakene og kyllingen has i helt til slutt og skal trekke i ca 5 minutter før servering.

Kjempegodt, kjempesunt og egentlig også superlett å imponere med til lunsj og til sen middag -  kan serveres med ferskt brød eller ostesmørbrød - alt etter behov og ønske. Vær litt forsiktig med mengde og styrke på chilien, da denne fort kan svi litt for mindre vante ganer.

2 kommentarer:

  1. Gud så gott det verkar. Måste prövas med en gång :)

    SvarSlett
  2. Anbefales VIRKELIG å prøve :) Så supergodt. Skal lage til deg snart!

    SvarSlett